GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Nisan 2019 Pazar 14:13

Ayşe Teyze’ye Başkan Engin sahip çıktı 

Sokaklarda engelli çocuğu için ot satan Ayşe Teyze’ye Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin sahip çıktı. Engin, ilgili birimlere talimat verdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Narlıdere İlçesi’nde bulunan cadde ve sokaklarda ot satarak geçimini sürdüren Ayşe Teyze’nin görüntüsü sosyal medyada yankılandı. Yüzlerce İzmirli, Güzelbahçe pazarında ot satan, Narlıdere’de yerde otları sergileyen Ayşe Teyze’ye sahip çıkılmasını istedi. Geçimini sağladığı otları satıp 51 yaşında görme engelli oğluna da bakan Ayşe Teyze için sosyal medyada birçok isim de çağrıda bulundu. Ünlü oyuncu Doğa Rutkay da İzmirlilerin teyzeye yardımcı olmasını istedi. Ayrıca, Sanatçı Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı Ahbap (Anadolu Halk ve Barış Platformu) da çağrı yaptı.

BAŞKAN ENGİN'DEN İLK HAMLE
Konunun sosyal medyada hızla yayılması üzerine Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’den ilk hamle geldi. Başkan Engin, Ayşe Teyze için gereken ne varsa yapılacağını açıkladı. Sosyal medya paylaşım sitesi Twitter hesabından ünlü oyuncu Doğa Rutkay’a yanıt veren  Engin, “Sevgili @Doarutkay öncelikle duyarlılığınız için teşekkür ederim Teyzemiz için yapılması gereken ne varsa, Narlıdere Belediyesi olarak yapacağız, ilgili tüm birimler bu konuyla ilgilenecek. Ben de kısa sürede ziyaret ederek halini hatrını soracağım,ihtiyaçlarını tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.